Una de les línies de treball que volem impulsar des del servei educatiu de la Fundació és el desenvolupament d’un projecte de curs, que tingui una durada de tres anys, a partir de l’univers creatiu brossià i que impliqui la totalitat d’una escola o d’un institut. En aquest sentit, l’objectiu és el d’acompanyar un centre educatiu (actualment estem treballant amb l’Escola de Bordils) que tingui com a objectiu renovar dinàmiques, activar determinats rols o buscar solucions a problemàtiques al conjunt de l’escola a partir de la creació poètica de Joan Brossa. Per fer-ho possible, les sessions de treball s’organitzen amb la totalitat del claustre i el projecte s’integra no només a la totalitat de les aules sinó també a la comunitat educativa i al territori. El treball col·lectiu amb l’equipament, i l’acompanyament que en fa Experimentem amb l’Art, permetrà la sistematització d’unes pautes que es podran replicar a l’escola en els cursos successius, de forma autònoma i a partir d’altres temes. Els resultats finals de l’experiència seran traslladats a la seu de la Fundació en format d’exposició, instal·lació, performance, festival, etc.
El cost d’aquest projecte s’haurà de valorar específicament en funció de les necessitats que tingui cada centre.
Requisits per participar-hi: caldrà enviar una carta de motivació a la Fundació exposant per què volen participar en aquest projecte, què pretenen aconseguir i per què consideren que Brossa pot transformar el projecte educatiu del centre.
Aspectes que es valoraran: es prioritzaran els centres educatius de Barcelona o de l’àrea metropolitana que no tinguin més de dues línies per curs. El cost d’aquest projecte s’haurà de valorar específicament en funció de les necessitats que tingui cada centre.
Continguts relacionats del blog educatiu:
2019
Accions situades entre Brossa, Bordils i experimentem
2020
Paraulejant entre Joan Brossa, l’escola de Bordils i experimentem amb l’art